ΜΕΝΟΥ

Το ΠΙΘΑΡΙ είναι 100% εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο!

Γνωριμία

Λίγα για εμάς


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ

ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ποιοί Είμαστε

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων ιδρύθηκε το 1949 από 49 πρωτοπόρους ελαιοπαραγωγούς. Σήμερα αριθμεί 600 μέλη με προοπτικές αύξησής τους. Ο Συνεταιρισμός διαθέτει ιδιόκτητη κάθετη μονάδα επεξεργασίας ελαιοκάρπου, αποθήκευσης και τυποποίησης ελαιολάδου εμβαδού 1443 τ.μ., χτισμένη σε ιδιόκτητη έκταση εμβαδού 6402 τ.μ. Ο Συνεταιρισμός από το 2008 προχώρησε σε εκσυχρονισμό των κτιριακών του εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων επεξεργασίας του ελαιοκάρπου δημιουργώντας μια πρότυπη μονάδα. Η άρτια αυτή τεχνολογική υποδομή του εργοστασίου με τα πιο σύγχρονα ελαιουργικά μηχανήματα Alfa Laval, έχει δυνατότητα επεξεργασίας ελαιοκάρπου 10.000 κιλά ελαιοζύμης ανά ώρα, και εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα λαδιού και την προστασία του περιβάλλοντος αφού τα μηχανήματα επεξεργασίας ελαιοκάρπου λειτουργούν αποκλειστικά σε δύο φάσεις.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η μέση ετήσια παραγωγή ελαιολάδου του Συνεταιρισμού είναι 1400 τόνοι. Η δυναμικότητα του τυποποιητηρίου είναι 600 γυάλινες φιάλες των 750ml και 600 λευκοσιδηρών δοχείων των 5lt ανά ώρα.

Ο Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων με μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, έχει καταξιωθεί ως μια μοντέρνα, πρωτοποριακή, εύρωστη, δυναμική, παραγωγική μονάδα. Οι δραστηριότητες του καλύπτουν όλο το φάσμα "καλλιέργεια-παραγωγή- αποθήκευση-διήθηση-τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου".

Το Extra παρθένο λάδι ΠΙΘΑΡΙ, είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας όλων των ελαιοπαραγωγών –μελών του Συνεταιρισμού, θεωρείται και είναι ένα από τα καλύτερα λάδια. Ασυναγώνιστο σε γεύση και άρωμα, χάρη στις μοναδικές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων καταναλωτών, τόσο στην Ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει σύστημα "Ολοκληρωμένης Διαχείρισης" στη Γεωργική Παραγωγή για την καλλιέργεια της Ελιάς και έχει πιστοποιηθεί κατά AGRO 2-1 και AGRO 2-2. Επίσης στο ελαιοτριβείο και το τυποποιητήριο έχει αναπτύξει και εφαρμόζει "Σύστημα Διαχείρισης Υγιεινής" και Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2005.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΣΕΓΕΣ CERT ISO 2005 ISO 2007

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Όλες οι αποφάσεις για την λειτουργία του Συνεταιρισμού λαμβάνονται από το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους:

κος Προσηλιακός Αναστάσιος του Θεοδώρου

κος Αργύρης Παναγιώτης του Φωτίου

κος Αδρακτάς Ιωάννης του Γεωργίου

κος Μπουγάς Κωνσταντίνος του Νικολάου

κος Βαρούτσος Ηλίας του Κωνσταντίνου

κος Δρακόπουλος Νικόλαος του Ευαγγέλου

κος Τσαούσης Παναγιώτης του Διονυσίου.

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ελαιοπαραγωγοί και μέλη του Συνεταιρισμού.

κος Παπαχριστοφίλου Παναγιώτης του Σαράντη

κα Κωστοπούλου Ευφημία του Αντωνίου

κος Νικολόπουλος Σπυρίδων του Παντελή

κος Νικολόπουλος Παναγιώτης του Διονυσίου

Την περίοδο λειτουργίας του εργοστασίου απασχολούνται 20 εποχικοί εργάτες επιπλέον. Στο τυποποιητήριο απασχολούνται 3 εποχικοί εργάτες.