Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων ιδρύθηκε το 1949 από 49 πρωτοπόρους ελαιοπαραγωγούς. Σήμερα αριθμεί 600 μέλη με προοπτικές αύξησής τους. Ο Συνεταιρισμός διαθέτει ιδιόκτητη κάθετη μονάδα επεξεργασίας ελαιοκάρπου, αποθήκευσης και τυποποίησης ελαιολάδου εμβαδού 1443 τ.μ., χτισμένη σε ιδιόκτητη έκταση εμβαδού 6402 τ.μ. Ο Συνεταιρισμός από το 2008 προχώρησε σε εκσυχρονισμό των κτιριακών του εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων επεξεργασίας του ελαιοκάρπου δημιουργώντας μια πρότυπη μονάδα. Η άρτια αυτή τεχνολογική υποδομή του εργοστασίου με τα πιο σύγχρονα ελαιουργικά μηχανήματα Alfa Laval, έχει δυνατότητα επεξεργασίας ελαιοκάρπου 10.000 κιλά ελαιοζύμης ανά ώρα, και εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα λαδιού και την προστασία του περιβάλλοντος αφού τα μηχανήματα επεξεργασίας ελαιοκάρπου λειτουργούν αποκλειστικά σε δύο φάσεις.

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η μέση ετήσια παραγωγή ελαιολάδου του Συνεταιρισμού είναι 1400 τόνοι. Η δυναμικότητα του τυποποιητηρίου είναι 600 γυάλινες φιάλες των 750ml και 600 λευκοσιδηρών δοχείων των 5lt ανά ώρα.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Ο Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων με μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, έχει καταξιωθεί ως μια μοντέρνα, πρωτοποριακή, εύρωστη, δυναμική, παραγωγική μονάδα. Οι δραστηριότητες του καλύπτουν όλο το φάσμα “καλλιέργεια-παραγωγή- αποθήκευση-διήθηση-τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου”

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Το Extra παρθένο λάδι ΠΙΘΑΡΙ, είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας όλων των ελαιοπαραγωγών –μελών του Συνεταιρισμού, θεωρείται και είναι ένα από τα καλύτερα λάδια. Ασυναγώνιστο σε γεύση και άρωμα, χάρη στις μοναδικές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων καταναλωτών, τόσο στην Ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

Όλες οι αποφάσεις για την λειτουργία του Συνεταιρισμού λαμβάνονται από το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους:

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ελαιοπαραγωγοί και μέλη του Συνεταιρισμού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κος Προσηλιακός Αναστάσιος του Θεοδώρου

Αντιπρόεδρος

Κος Αργύρης Παναγιώτης του Φωτίου

Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών

Κος Παπαχριστοφίλου Παναγιώτης του Σαράντη

Ταμείας

Κα Κωστοπούλου Ευφημία του Αντωνίου

Γραμματέας

Κος Αδρακτάς Ιωάννης του Γεωργίου

Ταμείας

Κος Μπουγάς Κωνσταντίνος του Νικολάου

Υπεύθυνος Εργοστασίου - Τυποποιητηρίου

Κος Νικολόπουλος Σπυρίδων του Παντελή

Γεωπόνος

Κος Νικολόπουλος Παναγιώτης του Διονυσίου

Μέλος

Κος Βαρούτσος Ηλίας του Κωνσταντίνου

Μέλος

Κος Δρακόπουλος Νικόλαος του Ευαγγέλου

Μέλος

Κος Τσαούσης Παναγιώτης του Διονυσίου